Hur jag skapar dina skor

Då alla skor som jag tillverkar sker under specialbeställning från varje kund ser alla beställningar lite olika ut. Beroende på vilka material som ska behandlas, ser processen för tillverkning aldrig likadan ut. Även tiden för tillverkning kan variera beroende på hur avancerad din beställning är, och vilket material som jag ska jobba med. Jag tillverkar främst nya skor, men kan också piffa till gamla favoriter, eller laga skor som har nötts ned.

Tillverkning av nya skor

De allra flesta ordrar som jag får är på nytillverkning av skor. Då går jag och kunden, om så önskas, igenom tillsammans vilka material som ska användas, samt hur designen ska se ut. Vi sätter också upp en gemensam tidsplan för hur lång tid som kommer att behövas för att tillverka skorna. De material som jag använder är aldrig från utrotningshotade djur eller behandlade med medel som har testas på djur.

Piffa till dina gamla dojjor

Har du ett par favoriter som börjar se tråkiga ut? Då kan jag gärna ta dem och förnya dem med andra detaljer, byta ut klackarna till en annan design, eller vad som nu kan tänkas. Det är ett roligt sätt att kunna fortsätta använda de där skorna som “alltid har varit med” utan att de känns gångna ur tiden.

Laga trasiga skor

Om du har några favoriter som du inte vill ändra men som du kanske har nött ner kan jag också laga dina skor. Några av de vanligaste reparationerna är att sula eller klacka om skor, laga revor i skinn eller hål i tyg.

Oavsett vad du behöver för att förnya dina fötter kan du alltid kontakta mig för att få hjälp. Om du efter tillverkning inte skulle vara nöjd med resultatet är du alltid välkommen att lämna tillbaka skorna en vecka efter upphämtning för en kostnadsfri förbättring.