Om mig

Skor kom att innebära mer än bara något praktiskt att ha på fötterna redan i tidig ålder. Som barn minns jag hur jag brukade lägga märke till vad mina kompisar gick omkring i och jag minns särskilt hur jag avundades min bästis schackmönstrade skor när vi var på barnkalas. Jag brukade be mina föräldrar att ge mig alla skor som var trasiga eller gamla istället för att slänga dem och jag brukade måla dem med alltifrån tuschpennor till mammas nagellack.

I tonåren blev det viktigt för mig att uttrycka mig genom skor och jag brukade köpa så enkla skor jag bara kunde för att sedan ägna timmar åt att utsmycka dem med metallnitar, pärlor och kristaller, märken och egna mönster och detaljer. Jag gillade att skriva hemliga meddelanden på skorna och var aldrig rädd för att bära udda skor. Detta hade kanske kunnat bli en källa till mobbing men mina klasskamrater brukade istället be mig fixa deras skor också, inte alltid till deras föräldrars stora lycka. Men det spelade ingen roll, våra identiteter och karaktärer uttrycktes genom skorna och det var allt det handlade om.

Så småningom lärde jag mig att både tillverka skor liksom att tona ner på galenskapen och började så designa skor som kan bäras av alla. Det har dock alltid varit konsekvent viktigt för mig att ge uttryck för både min egen och kundens personlighet och mitt mål är alltid att skorna skall passa på alla nivåer. Det är just därför som jag alltid har föredragit att specialdesigna skor för särskilda tillfällen där man genom bra kommunikation får fram ett par som alla är nöjda med. Skorna är en förlängning av dem vi är, det är jag fast övertygad om, och man bör aldrig underskatta vad ett par snygga dojjor kan uttrycka.